> >

Рада має намір дозволити банкам створювати житлові фонди банківського управління

Верховна Рада України має намір дозволити банкам створювати житлові фонди банківського управління (ФБУ). За відповідний проект закону № 9093 "Про фонди банківського управління" у першому читанні проголосували 326 депутатів.

Парламент має намір дати визначення правил роботи пенсійних, дитячих та житлових фондів банківського управління, порядок їх створення і управління, а також визначити розмір винагороди управителів фондів і порядок здійснення виплат вигодоодержувачем. При цьому для того, щоб учасники банківського фонду накопичили кошти з метою придбання житла або інвестування будівництва житла, документом передбачено дозвіл банкам створювати житлові ФБУ. До участі в таких фондах планується залучити роботодавців шляхом створення в ФБУ корпоративних рахунків. Ці рахунки відкриватимуть роботодавці, а вигодоодержувачами за рахунками стануть працівники підприємства або їх неповнолітні діти.

Законопроект спрямований на запровадження механізму підтримки молодих фахівців, підвищення загальної трудової дисципліни і зацікавленості в довгострокових результатах праці. Він також визначає права та обов'язки учасників фондів, регулює управління активами фондів і передбачає заходи щодо захисту коштів учасників фондів від знецінення, втрат та інших ризиків.

Як повідомляло агентство, Фонд банківського управління - кошти учасників фонду банківського управління та інші активи фонду, що знаходяться в довірчому управлінні уповноваженого банку. Наразі законодавством передбачене існування пенсійних та дитячих фондів банківського управління, а фінансову підтримку позичальників у сфері житлового будівництва здійснює Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.