> >

Янукович вирішив збільшити податок на балкони

Пропозиції до змін Житлового кодексу, які разом з вето закону Віктор Янукович вніс до парламенту, призведуть до збільшення квартплати українців. Про це заявив голова Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Перший будинок" Михайло Кальтагейсер у коментарі журналу weekly.ua.

Разом з вето Янукович запропонував затвердити тим же законом (закон вносить зміни до Житлового кодексу) коефіцієнти для розрахунку площ лоджій, балконів, веранд і терас.

"На цю поправку президента мало хто звернув увагу, а дарма, адже вона стосується всіх українців, які мають у своїх квартирах балкони. Президент пропонує наступні коефіцієнти для розрахунку площі, за яку доведеться платити: для балконів і терас - 0,3; для лоджій - 0,5; для засклених балконів - 0,8; для веранд, засклених лоджій - 1,0", - пояснив експерт.

За його словами, президентські коефіцієнти майже повністю збігаються з нині діючими.

"Є тільки дві відмінності: по-перше, нинішні регулюються не законами України, а підзаконними актами, а по-друге, такого поняття, як "засклений балкон", офіційно ні у будівельників, ні в БТІ не існує. Воно й не могло існувати, тому що всі засклені балкони в країні - самодіяльність мешканців", - додав він.

Як вважає Кальтагейсер, "народні депутати, безсумнівно, поправку Януковича візьмуть, не будуть же вони справді псувати стосунки з президентом і долати його вето через склопакети на балконах". "А в підсумку для всіх квартир із заскленими балконами БТІ перерахують загальну площу за новим "балконним" коефіцієнтом 0,8, і квартплата у мешканців цих квартир збільшиться", - упевнений голова Об'єднання.

Кальтагейсер також запевнив, що забудовникам буде вигідно відразу склити не тільки лоджії, а й балкони, щоб приплюсовувати їх до квадратних метрів квартири з коефіцієнтом 0,8, а не 0,3, як зараз.

Джерело: http://news.finance.ua

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.