> >

Єфремов: Закон про ринок земель гальмують лобісти іноземців

В Партії регіонів вважають, що неприйняття закону про ринок земель вигідне тим, хто лобіює інтереси іноземців. Про це сьогодні на погоджувальній раді заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. "Складається таке враження, що після того, як прибрали норму про неможливість придбання землі для іноземних громадян, цей закон відразу став неугодний всім", - заявив він.

Як повідомляє Українська правда, Єфремов також сказав, що у вівторок профільний комітет буде розглядати даний законопроект - і, швидше за все, схвалить його до другого читання. "Звичайно, було б непогано прийняти його в четвер, але якщо ми домовимося про те, що треба ще попрацювати, ми (депутати Партії регіонів) будемо погоджуватися з цим. Але за однієї умови: якщо документ буде доопрацьовуватися, а не просто критикуватися", - заявив він.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував після засідання комітету зібратися лідерам фракцій "для того, щоб голова комітету за участю представника уряду зробили коротку доповідь про те, що саме вони пропонують на виході".

Нагадаємо, 9 грудня 2011 р. ВР прийняла в першому читанні законопроект "Про ринок земель". Проектом документа передбачається, що кожна фізична і юридична особа в Україні може придбати не більше 50 га землі, а орендувати - 6 тис. га.

Джерело: http://news.finance.ua

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.