> >

Рада спростила надання деяких типів земділянок

Верховна Рада Україна прийняла закон, що спрощує процедури надання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з використанням надр.

За закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, доопрацьований з пропозиціями Президента України та депутатів у новій редакції, проголосували 245 депутатів з 305 зареєстрованих в залі.

Закон вносить зміни до Земельного кодексу України, згідно з якими у разі вилучення (викупу) земельних ділянок під об'єкти містобудування, розміщення яких визначено містобудівною або землевпорядною документацією (генеральні плани населених пунктів, проекти детального планування, інша містобудівна документація, техніко-економічні обгрунтування використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проекти землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів тощо), а також для потреб, пов'язаних з використанням надр відповідно до отриманих спеціальних дозволів (ліцензій) або гірничих відводів, а також під розміщення та обслуговування об'єктів, пов'язаних з видобуванням корисних копалин, узгодження місця розташування об'єкта не проводиться.

Даний закон був прийнятий парламентом у липні 2011 р., проте президент відмовився підписати його і повернув до парламенту зі своїми пропозиціями у вересні. Депутати розглянули пропозиції президента, і прийняли відповідний законопроект також з урахуванням пропозицій депутатів.

Джерело: http://www.zagorodna.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.