> >

Яценюк ініціює мораторій на продаж землі

Лідер партії "Фронт Змін", народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк має намір у понеділок, 17 жовтня, зареєструвати проект закону про встановлення до 2014 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

За словами Яценюка, мораторій може бути знятий лише у випадку проведення повноцінної інвентаризації всіх земель України, і в результаті видачі актів на право власності на землю всім українцям.

Також, за його словами, мораторій на продаж землі можна буде скасувати тільки після затвердження програми соціально-економічного розвитку села. "Сьогодні влада в питаннях землі намагається провести те, що було проведено в 90-і роки з державним майном. Після приватизації державного майна держава, і тим більше українці нічого не отримали. Влада в 2012-2013 роках намагається приватизувати землі як останній актив, який залишився в Україні", - зазначив Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, 2 березня Верховна Рада відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Таким чином, з 1 січня 2012 року припиняється мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Джерело: УНІАН

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.