> >

Податковий кодекс хочуть змінити, щоб контролювати угоди купівлі-продажу нерухомості

Народний депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук ініціював проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо регулювання деяких питань оподаткування майна.

Законопроект наділяє ДПС повноваженнями контролювати угоди купівлі-продажу майна громадян.

Законопроектом передбачено встановлення єдиного підходу регулювання відносин, пов'язаних з визначенням оціночної вартості об'єктів нерухомого майна, земельних ділянок, транспортних засобів, що були у вжитку. ДПС зможе створити реєстр суб'єктів оціночної діяльності, наділених правом визначати вартість майна та майнових прав для розрахунку і сплати податків і зборів.

Оцінювачам необхідно буде відповідати низці критеріїв, зокрема пройти податкову перевірку, аудит і іспит на відповідність вимогам якості. Крім того, оцінювач несе повну відповідальність за визначення вартості майна, оскільки з цієї суми сплачується податок, і на неї орієнтуються при нарахуванні штрафів або при визначенні податкового боргу.

Нещодавно повідомлялося, що Державна податкова служба проводить аналіз даних про купівлю українцями транспортних засобів, нерухомості і землі. Зіставляючи їх з інформацією про офіційні доходи громадян, податківці визначають коло осіб, які можуть мати незадекларовані доходи.

Джерело: http://korrespondent.net/

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.