> >

Кабмін дозволив забудовникам вирубувати парки

Кабінет міністрів спростив офіційну процедуру вирубки зелених насаджень. Тепер забудовникам не потрібно отримувати ордер на вирубку в місцевих органах влади, досить просто повідомити про початок робіт архітектурно-будівельну інспекцію, повідомляє ТСН.

Досі прибирати дерева забудовник міг тільки після рішення місцевої влади про землевідведення, і отримавши ордер виконкому на вирубку. "Орган місцевого самоврядування, коли виділяв земельну ділянку, він вже розумів, що з зеленими насадженнями буде відбуватися якась зміна. Зараз забудовнику - щоб вирубати дерева, - досить повідомити про початок будівництва архітектурно-будівельну інспекцію", - розповів директор департаменту Мінрегіонбуду Олександр Ігнатенко.

Голова громадської організації "Збережемо старий Київ" Ігор Луценко впевнений, що в столиці кількість зелених насаджень тепер неабияк поменшає.

У свою чергу, в Мінрегіонбуді стверджують, що забудовники, як і раніше, зобов'язані сплачувати до бюджету компенсацію за зрізані дерева. Проте, на яку суму вони поповнили казну торік - так і не змогли пригадати.

Джерело: http://www.epravda.com.ua

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.