> >

Держава контролюватиме землевпорядників

Земельних махінаторів має стати менше. В Україні планують сформувати перелік фірм, які припускаються помилок під час підготовки паперів для приватизації ділянок. Через їхню несумлінність процес оформлення права власності може розтягнутися на півроку. Тож тут ціле поле для зловживань чиновників і посередників. Хочеш швидше - неси гроші у конверті.

В Україні створять чорний список компаній, які несумлінно оформлюють документи для приватизації землі. Вони часто припускаються помилок під час підготовки відповідних паперів, тому 9 із 10 робіт повертають на доопрацювання.

Зокрема, за останній час таких актів було 16 тисяч. Фірмам, які потраплять до переліку, не продовжуватимуть дії ліцензій. "Будет вестись список непосредственно физических лиц, чьи документы легли в основу получения лицензии. И эти люди будут отслеживаться в дальнейшем. Если один и тот же человек попытается открыть на себя фирму с разными названиями, к этому будет повышеное внимание", - заявляє радник голови Держземагентства Андрій Стєпічев.

Найбільш розповсюджене порушення - підготовка технічної документації замість проекту відведення. Дуже часто також відсутній повний пакет паперів, неправильно зазначені особисті дані. Окрім того, не всі землевпорядники виїжджають на місця та здійснюють зйомку ділянок. Адже це потребує додаткових витрат. "Есть и комплексные компании, которые занимаются всеми вопросами. Но в основном это требует довольно-таки серьезных трудозатрат. У таких компаний довольно-таки серьезные офисы, работает не менее чем 20-25 человек", - розповідає комерційний директор консалтингової компанії Сергій Степенко.

Щоб уникнути проблем під час оформлення документів та не сплачувати зайвого, потрібно звертати увагу на репутацію організації і те, чи повний перелік послуг вона надає. Також обов’язково необхідно перевірити, чи має компанія дійсну ліцензію. Список фірм-порушників планують розмістити на сайті Держземагентства.

Джерело: http://www.land-ukraine.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.