> >

БТІ надаватиме нові послуги

Після реформи у сфері нерухомості працівники БТІ без роботи не залишаться. В Україні приблизно 500 Бюро Технічної інвентаризації. Їх хочуть позбавити функції реєструвати угоди купівлі-продажу квартир та будинків. А це для них найприбутковіше заняття. Щоб не виникло потреби скорочувати працівників у БТІ шукають вихід із положення.

Голова новоствореного підрозділу Мін’Юсту, яке має реєструвати власність на нерухомість визнає - своїх фахівців бракує. Тому не виключає - запросять у нову структуру колишніх працівників БТІ. Які займалися тим сам.

Леонід Єфіменко, голова Державної реєстраційної служби України: "Вони погодились на те щоб частину приміщень реєстраційна служба використовувала саме в БТІ і частина реєстраторів які є в бюро технічної інвентаризації вони переходять на роботу до державної реєстраційної служби".

У БТІ кажуть - територіальна громада, може делегувати їм нові функції, оскільки бюро належить до місцевих органів самоврядування. Володимир Корчака, директор Полтавського БТІ: "Предоставление юридических услуг по недвижимости у нас есть свои оценщики которые выполняют экспертную оценку. Мы будем расширять этот штат и будем заниматься другими видами деятельности".

Учасники ринку нерухомості попереджають: оскільки БТІ втратило свій основний дохід, функції, які в них залишилися: інвентаризація, оцінка та облік об’єктів - можуть подорожчати, адже конкуренти з приватних компаній з'являться що найменше за півроку.

Источник: http://agent.ua

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.