> >

За рік у Києві планують побудувати 49 житлових будинків

У 2012 році комунальними підприємствами Головного управління житлового забезпечення будуть зведені 49 житлових будинків. З них 21 будинок протягом року планується ввести в експлуатацію.

Таким чином, 1 тис. 730 нових квартир з'явиться в Києві вже до кінця року. Майже 30% нових квартир побудують для черговиків.

При цьому, АТ ХК Київміськбуд, згідно власної затвердженої пускової програми будівництва житла на 2012 рік, планує ввести в експлуатацію ще 14 житлових будинків на 2 тис. 911 квартир.

Як поінформував заступник голови КМДА Михайло Кучук, в 2011 році було введено 1 млн. 501 тис. кв. м житла, що на півмільйона кв. м перевищує показник 2010 року (1 млн. 12 тис. кв. м).

Разом з тим, в минулому році за Програмою будівництва доступного житла видано 1 тис. 265 квартир.

Михайло Кучук також повідомив, що підрозділами КМДА підготовлено законопроект щодо вирішення питань завершення будівництва в Києві понад 40 житлових будинків, зведення яких було призупинено і не відновлювалося багато років.

Цей документ буде направлений в адміністрацію президента України з проханням винесення його на розгляд Верховної Ради України, як невідкладний і першочерговий.

Прийняття законопроекту забезпечить можливість органам місцевого самоврядування закінчити будівництво довгобудів, ввести їх в експлуатацію та передати їх під заселення жителям, які вклали кошти в їх будівництво.

Джерело: http://www.zagorodna.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.