> >

Парламент відправив на доопрацювання закон про облік і техінвентарізацію нерухомості

Закон про облік і техінвентарізацію нерухомості був прийнятий парламентом 16 червня поточного року. Проте В. Янукович повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями для повторного розгляду.

Закон «Про облік та технічну інвентаризацію об'єктів нерухомого майна» спрямований на забезпечення ефективного розвитку діяльності органів місцевого самоврядування щодо управління господарським комплексом і врегулювання його функціонування, а також з управління житлово-комунальним господарством та розвитку інвестиційної активності в будівництві. Він спрямований на забезпечення інформаційних відносин шляхом техінвентарізаціі об'єктів нерухомого майна в бюро технічної інвентаризації (БТІ) з визначенням їх складу, фактичної площі та об'єму, технічного стану, інвентаризаційної вартості, а також обліку об'єктів шляхом їх опису і індивідуалізації серед інших видів об'єктів нерухомого майна.

Закон дає визначення понять об'єктів нерухомого майна, житлового будинку, житлового і нежитлового приміщення, квартири, підсобного приміщення квартири і багатоквартирного житлового будинку, господарської будови і споруди, садиби, єдиного майнового комплексу і ряду інших.

Відповідно до прийнятого закону, обліку та технічній інвентаризації підлягають будинки, будівлі, споруди всіх видів, а також їх комплекси, інженерні мережі, мости, і штучні споруди, об'єкти транспорту, будівництво яких закінчено та які прийняті в експлуатацію в установленому порядку за наявності матеріалів технічної інвентаризації , підготовлених БТІ.

Організацію та забезпечення обліку та технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна здійснюють БТІ, повноваження яких визначаються законом.

Джерело: http://www.zagorodna.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.