> >

Рада заборонила власникам квартир здавати їх під офіси

Законопроект «Про внесення змін до ст. 6 Житлового кодексу (щодо визначення житлової і загальної площі об'єктів житлової нерухомості) носив, за запевненням ініціаторів, чисто технічний характер.Однак після доопрацювання законопроекту профільним комітетом ВР з будівництва його суть була повністю змінена шляхом маніпулювання формулюваннями, пише «Ділова столиця».

Діючі норми Житлового кодексу забороняють надавати в житлових будинках приміщення для промислових потреб. Оновлена ​​ж версія кодексу встановлює заборону на надання квартир для виробничих потреб.

За словами юристів, максимум, чого варто побоюватися власникам офісів, так це штрафів. Інша справа, що застосовуватимуться штрафи необмежену кількість разів. Законодавчі новації можуть виявитися на руку і податківцям, оскільки допоможуть їм виводити з тіні доходи орендодавців, які здають свої квартири в оренду під офіси та магазини, часто не переводячи житло в нежитловий фонд.

У виграші виявляться власники офісних центрів.

Втім, запевняють правознавці, у разі підписання Президентом згаданих змін до Житлового кодексу виселення магазину або офісу з житлового будинку можна буде оскаржити в суді. Оскільки положення документа суперечать нормам інших законів. Відповідно до Цивільного кодексу власник майна може розпоряджатися ним на свій розсуд.

Джерело: http://www.zagorodna.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.