> >

Янукович пообіцяв жителям Київщини покращення в земельних питаннях

Землі Київської області через своє стратегічно близьке розташування до столиці найбільше приваблюють як стратегічних інвесторів, так і ділків тіньового бізнесу. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди 80-річчя Київщини, повідомили УНН у прес-службі глави держави.

"Люди не відчувають захищеності своїх прав, тіньовий обіг землі лишається прикрою реальністю. Цей нелегальний ринок живить корупцію серед чиновників, позбавляє бюджет надходжень, негативно впливає на виконання соціальних програм. Вихід з ситуації, що склалася, ми всі бачимо у становленні прозорого ринку землі сільськогосподарського призначення", - сказав Президент.

За його словами, влада не повинна допускати зловживань і порушення права власності людей на землю, особливо внаслідок бюрократичних процедур.

"В рамках земельної реформи Київська область була обрана для здійснення пілотного проекту щодо реалізації всіх переваг Державного земельного кадастру, передбачених у відповідному законі. Реєстрація земельної ділянки буде здійснюватися всього протягом 14 днів з моменту заяви, тоді як раніше бюрократична тяганина тривала роками", - наголосив глава держави.

Так само переоцінка земель збільшить доходи громадян від підвищення вартості оренди їхніх паїв, вважає Президент.

"Наведення порядку в земельних питаннях вивільнить економічний потенціал та простимулює ділову активність. Це принесе необхідні ресурси для вирішення соціально-економічних проблем кожної територіальної громади Київщини", - сказав В.Янукович.

Джерело: http://www.land-ukraine.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.