> >

Депутати погодилися з Януковичем по-новому рахувати житлоплощу

Верховна рада прийняла в новій редакції з пропозиціями президента закон, що стосується визначення житлової загальної площі в квартирах. За закон у новій редакції з пропозиціями президента проголосували  275 народних депутатів з 394 зареєстрованих в залі.

Парламент прийняв закон 6 жовтня 2011 р. і направив його на підпис президенту, однак глава держави скористався своїм правом вето і повернув до парламенту цей закон зі своїми пропозиціями.

Зокрема, президент зазначив, що в законі передбачається заборона надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру. При цьому президент вказав на те, що на сьогоднішній день в законодавстві існує заборона на надання таких приміщень для потреб промислового характеру. А заборона надавати приміщення в житлових будинках для потреб виробничого характеру завдасть істотної шкоди малому і середньому бізнесу, а також не відповідає державній політиці на розвиток малого та середнього підприємництва.

Парламентарії погодилися з пропозиціями президента заборонити надавати приміщення в житлових будинках для потреб промислового а невиробничого характеру. Крім того, депутати підтримали пропозицію президента і встановили нові коефіцієнти для підрахунку площі лоджій, балконів, веранд і терас.

Згідно з новою редакцією закону, площа лоджій, балконів, веранд і терас підраховується з урахуванням таких коефіцієнтів. Для балконів і терас - 0,3, для лоджій - 0,5, для засклених балконів 0,8 і для веранд, засклених лоджій і холодильних комор 1,0.

Джерело: http://news.finance.ua

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.