> >

Держакти на землю видадуть до кінця року

Видача в Україні державних актів на право власності на землю в обмін на земельні сертифікати буде завершена до кінця 2012 р., повідомили в прес-службі Державного агентства із земельних ресурсів.

До кінця року в Україні передбачається остаточно завершити обмін земельних сертифікатів на державні акти всім бажаючим громадянам. Як зазначає Держземагентство, процес видачі документів, що засвідчують право власності громадян на землю, в основному, був завершений ще в 2008 р., проте до цих пір 3,6% сертифікатів не обміняли на держакти.

Серед головних причин, що не дозволяють завершити цей процес, за даними агентства, є смерть власників, відсутність у громадян коштів для оплати землевпорядних робіт, а також небажання деяких з них ставати власниками землі, оскільки це веде до втрати державних субсидій.Серед інших причин Держземагентство також називає перебування громадян на заробітках в інших країнах.

Між тим, на думку агентства, без остаточного завершення робіт по заміні сертифікатів на держакти процес приватизації земель в Україні, який є першим етапом земельної реформи, не може вважатися завершеним. Це стримує впровадження ринкових відносин у земельній сфері.

Для завершення процесу обміну земельних сертифікатів на держакти, агентство, зокрема, планує проводити землевпорядні роботи безкоштовно.

Фінансування буде забезпечено в рамках проекту «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру», який реалізується за рахунок позики Світового банку. В рамках проекту вже оформлено близько 520 тис. актів замість сертифікатів в 15 областях.

Джерело: http://www.zagorodna.com

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.