> >

Експерти: Будівельну реформу в Україні блокує місцева влада

Місцева влада блокує виконання низки положень закону про регулювання містобудівної діяльності, перешкоджаючи тим самим проведенню в країні будівельної реформи, сказав заступник голови комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики, депутат Ігор Лисов (фракція Партії регіонів).

"Сьогодні ми бачимо, що немає тієї швидкості на місцях в реалізації цього закону (про регулювання містобудівної діяльності). У зв'язку з тим, що місцева влада блокує фактично всю новизну цього закону, сьогодні ми відчуваємо, що не тими темпами рухається сама будівельна галузь", - сказав Лисов на прес-конференції в Києві у вівторок.

У свою чергу голова ради директорів Конфедерації будівельників України (КСУ) Лев Парцхаладзе зазначив, що "забудовники не знають своїх прав, а чиновники цим користуються".

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 лютому 2011 року прийняла закон "Про регулювання містобудівної діяльності" у новій редакції з пропозиціями президента. Глава держави підписав цей закон 4 березня. Документ офіційно опублікований 12 березня.

Закон передбачає скорочення терміну проходження дозвільних процедур у будівництві до 60 днів з 416 і скорочення кількості дозвільних документів та погоджувальних процедур у чотири рази - до 23 з 93.

Законопроект також пропонує введення декларативного принципу при виконанні підготовчих та будівельних робіт для об'єктів першої-третьої категорій з низьким ступенем ризику. Зокрема, не потрібно буде отримувати експертизу на ці об'єкти.

Крім того, передбачається можливість вводити об'єкт в експлуатацію на підставі декларації, поданої до інспекції ДАБК з обов'язковим повідомленням місцевої ради. Даний законопроект також передбачає введення поняття "єдиний містобудівний кадастр, зонінг".

Джерело: http://www.interfax.com.ua/

Если Вы получили исчерпывающий ответ или он Вам просто понравился, отметьте его плюсом или нажмите кнопку Like.